Això no s’ha acabat: Defensem el P3

La Plataforma en Defensa de l’Escola Pública del Guinardó es va reunir dimarts 4 de juny amb la Sra.Rosa Artigal directora d’Acció Educativa del Consorci d’Educació de Barcelona. No vam obtenir cap resultat favorable. No obren el grup de P3, no accepten de cap manera baixar la ràtio. En comptes d’això van oferir de paraula, mai ho fan per escrit, les possibilitat de fer millores en els espais de l’escola, com per exemple: el gimnàs, els lavabos, la cuina, els patis o l’accessibilitat.

Aquestes millores fa més de 10 anys les demanem des de l’AMPA i des de l’escola. Són responsabilitat del Consorci i mai les hem obtingut. No hem aconseguit cap compromís de la Sra. Rosa Artigal de mantenir els dos cursos de P3. Perdrem una plaça i mitja de mestres i la TEI. El tancament de la línia perjudica greument les famílies del barri que han triat l’escola en segona, tercera, quarta o cinquena opció. Les famílies que tenen bessons i les famílies que arribaran al Guinardó els propers anys i que tenen germans en edat escolar. A tota l’escola.

Milers de persones han signat el Manifest per evitar el desprestigi i l’ofensiu tancament d’un grup de P3 a una de les escoles públiques del barri amb més implantació, referencialitat i bons resultats. Uns resultats que s’obtenen gràcies al projecte pedagògic del Torrent d’en Melis i de les mestres que hi treballen, malgrat tots els impediments que des de l’administració fomenten, com per exemple, malgrat la denegació de projectes educatius com el d’Escola Verda aquest curs.

Amb les primeres 2514 signatures, la Plataforma en defensa del P3 del Torrent ha sol·licitant una entrevista amb la Gerent del Consorci, la Sra. Mercè Massa, per tal de corregir aquest greu error. Al nostre entendre, les estimacions del Consorci no tenen credibilitat. Més aviat són el resultat d’una manca de sensibilitat social, de vincles inconfessables amb les concertades i al menyspreu a les mares i fills que no es poden pagar una educació privada i elitista.

No estem sols. A tota la ciutat nombrosos col·lectius de mares i pares s’organitzen per tal d’aturar aquesta nova onada de retallades encobertes. Estem compromesos amb el futur de l’escola pública, amb la recuperació dels nostres drets i amb la destrucció de la credibilitat pública de tots aquells que amenacin el futur de la nostra canalla.

CAP TANCAMENT DE LÍNIES PÚBLIQUES DE P3 AL GUINARDÓ

ABAIXEU LA RÀTIO, TANQUEU LES CONCERTADES

PLATAFORMA EN DEFENSA DE L’ESCOLA PÚBLICA DEL GUINARDÓ, 2019

https://proutancamentsdep3publiques.home.blog/

defensem.p3torrent@gmail.com

All-focus

One thought on “Això no s’ha acabat: Defensem el P3

  1. Manca de sentit comú en el moment que el consorci decideix tancar una línia de P3 abans de donar l’oportunitat a les famílies, que han sol·licitat l’escola Torrent d’en Melis en 2a, 3a… opció, d’entrar-hi.
    Suposo que hi ha interessos opacs en aquesta no encertada decisió, des del meu punt de vista com a pare i mestre de l’escola pública.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s