Denúncia a Inspecció Educativa per la retallada d’hores de vetllador al Torrent d’en Melis pel curs 2019-2020

El Departament acaba de confirmar que per el curs que ve retallen al Torrent d’en Melis les hores de vetllador a la meitat. Això es suma al tancament de P3 i l’eliminació de la plaça de mitja jornada de professor de reforç per a primària. La i el vetllador que fins ara treballen a la nostra escola (Alícia i Salva) s’encarreguen d’acompanyar els alumnes amb diferents necessitats educatives especials des de P3 fins a 6è, tractant de garantir una educació inclusiva. Una bona part d’aquest alumnat es quedarà sense aquest suport imprescindible per a garantir una escolarització digna, a més es farà més complexa la tasca dels docents, i en definitiva afectarà tota la qualitat de l’ensenyament.

Per això estem recollint adhesions de famílies de l’escola per a presentar una nova queixa a Inspecció Educativa del Departament d’Ensenyament. Abordant també la qüestió del P3 i exigint una reunió el més aviat possible.

Totes les famílies que vulgueu signar-la podem emplenar amb les vostres dades i deixar-la a la següent adreça: Bar Gent del Barri (c/ Praga, 40). També hi trobareu fulls per signar-los directament. La darrera setmana de juliol les presentarem conjuntament.

Una salutació a totes les famílies i bon estiu.

TEXT DE LA RECLAMACIÓ I DENÚNCIA A L’INSPECCIÓ EDUCATIVA.

Sol·licitud
Dades personals
(nom i cognoms)_________________
Tipus de document
(NIF NIE Passaport)________Núm. de document____________
Domicili_______________Població____________ Codi Postal___________
Telèfon mòbil___________Correu electrònic_________________
Canal pel qual vol rebre resposta: (correu electrònic o correu postal)
Descripció de la sol·licitud
Denúncia adreçada a la Sub-direcció General de la Inspecció Educativa – Seu central del
Departament d’Ensenyament (Via Augusta 202-226, 08021 Barcelona, planta 5B).

Som una família amb ___ fill/s escolaritzat/s a l’escola Torrent d’en Melis del districte d’Horta-
Guinardó.

Exposem que:

(1) Coneixem la intenció del Departament d’Ensenyament de limitar el número d’hores de vetlladors per el proper curs 2019-2020 a l’escola, reduint-les a la meitat respecte les concedides el curs 2018-2019.
(2) Constatem que la manca de recursos professionals per atendre els alumnes del Torrent d’en Melis pot deixar sense efectes el compliment del Decret 150/2017, de 17 d’octubre d’inclusivitat.
(3) Denunciem que la pujada de ràtio i l’eliminació d’un grup de P3 a la nostra escola pel curs vinent va contra l’interès públic al nostre barri i suposa el trencament de l’escolarització universal de qualitat que ha de regir l’educació pública.

Per les raons exposades, reclamem:
(1) 2 vetlladors a jornada completa per atendre la diversitat d’alumnes i per a garantir una bona igualtat d’oportunitats i l’assoliment dels objectius d’escolarització primària degudament.
(2) Abaixar la ràtio al grup de P3 i obrir la segona línia per poder desenvolupar correctament el projecte educatiu tal com s’exposa en l’article 79.3 de la Llei d’Educació.
(3) Una reunió abans del dia 6 de setembre de 2019 amb la Inspecció Educativa a l’Escola Torrent d’en Melis per tractar aquesta qüestió amb els responsable de l’administració.

Esperem una resposta i els vostres comentaris urgentment.

Ens podeu contactar al telèfon ………………….. i també al correu electrònic ………………………………..

Salutacions cordials,
A Barcelona, …… de juliol de 2019

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s