Creació de la Coordinadora d’AFAs/AMPAs del Guinardó

Juntes som més fortes

El passat 5 de novembre es va crear de manera telemàtica la Coordinadora d’AFAs / AMPAs  del Guinardó. Ens vam reunir representants de les AMPA de 6 escoles, entre elles el Torrent d’en Melis i també hi havia el Mas Casanovas, Pit Roig, el Parc del Guinardó, Àngels Garriga i l’Arc Iris. Van excusar assistència, escola del Mar i Estel. I caldria valorar la incorporació dels instituts del barri.

Vam estar parlant de diferents temes referents als plans d’obertura del centre i protocols COVID. Per exemple entrades esglaonades, obertura de finestres o no poder entrar al recinte de les escoles. Aquest tema cada escola ha fet segons li ha semblat, però sí que hi ha escoles on els pares i mares entren al recinte escolar a deixar els infants, com abans fèiem al Torrent i mantenen tancades les finestres i ventilen certes estones. Els horaris d’obertura s’han adaptat (excepte en el cas del Mas) per tal que els minuts que perdessin els infants fossin mínims. En el cas del Torrent va ser gràcies a la implicació i la tenacitat dels pares i mares delegats que van presentar alternatives al pla d’obertura inicial que va presentar l’escola.

Algunes escoles, només les que tenen lloc (espais) i mestres per fer-ho, han baixat les ràtios a l’aula i han fet grups bombolla més petits. El Torrent comparativament té més alumnes per aula aquest curs i la mateixa organització que cada curs, en aquest sentit la nostra escola no ha fet cap canvi ni ha demanat cap recurs extra de personal que li permeti organitzar els grups de manera diferent i més segura.

Altres temes que es van compartir a la reunió van ser la situació de les instal·lacions i les possibles millores que es poden dur a terme en algunes escoles del barri, que fa anys que estan demanades i el Consorci i l’Ajuntament de Barcelona en tenen constància. Per exemple la reforma del gimnàs i dels lavabos del Torrent d’en Melis, la instal·lació de fibra i connexió a internet a tots els centres del barri. També es va parlar de les millores als carrers que envolten les escoles per tal de fer-les més segures i sense tants cotxes.

S’ha realitzat un Consell Escolar Municipal al mes de novembre on hi van alguns representants de les escoles públiques i privades del Guinardó. Cap dels assistents a la Coordinadora d’AFAS sabia com s’arriba a aquest Consell Escolar Municipal i vam dir que ho preguntarem. Algunes escoles, com el Torrent ens falta la meitat dels representants al Consell Escolar de l’escola, justament els representants electes per part de les famílies, i caldrà impulsar i demanar al Consorci que se’ns permeti fer eleccions, aquest any, qual la situació del COVID millori.
I també vam acordar demanar que les actes dels consells escolars fossin públiques i publicades a la pàgina web de les escoles, perquè algunes escoles no els arriba aquesta informació. Vam acordar que seria una petició conjunta de la Coordinadora d’Ampas.

Relacionat amb les quotes que paguem tant d’AMPA com d’Escola i quins conceptes estem pagant a les escoles del Guinardó, vam acordar que farem una comparativa per poder-ho analitzar millor.

Pel que fa a les relacions amb la FAPAC, la majoria d’escoles els representants de les juntes d’AMPA havien fet formacions, assessoraments puntuals o tenen un contacte directe amb la FAPAC (no sempre fructífer) i també amb el responsable d’educació del districte per part de l’Ajuntament. Que és a qui envien les peticions els pares i mares un cop comunicades a les direccions respectives les seves peticions o quan aquestes no són ateses. Per aquesta via han solucionat alguns problemes, el Mas, l’Estel i el Parc. Al Torrent ens van recomanar molt que ens vinculem amb FAPAC, que els demanem ajuda i ens van passar el contacte de l’Ajuntament.

Per acabar la reunió, vam valorar que havia estat molt positiva la trobada, vam donar-nos els mails i vam acordar una nova data per seguir en contacte i signar juntes algun comunicat i acord referent a tot el que s’havia parlat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s